Niesamowity asortyment
Darmowa dostawa
Niskie ceny
Okazje.info Ocena Kiyoh: 4.27 / 5 (10031 ocen)

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

 

Wybierz swój idealny grill (+ pyszny przepis!)

 

 

Nie wyobrażamy sobie lata bez smakowitych dań z grilla! Na tym blogu możesz przeczytać o najpopularniejszych opcjach grillowania: gazowym i węglowym, a jako bonus dodaliśmy nasz ulubiony przepis, który możesz wypróbować na swoim nowym grillu. Zacznijmy grillowanie!

 

Grill gazowy - gotowy do użycia, szybki i wydajny.

Większość ludzi lubi bezproblemowy i szybki sposób grillowania jedzenia. Po prostu chcą przygotować jedzenie na zewnątrz i cieszyć się czasem z gośćmi lub rodziną. Grill gazowy jest idealny dla osób, które chcą przygotowywać potrawy z łatwością i cieszyć się efektem, a nie długim procesem grillowania. W tym przypadku grill gazowy jest naprawdę najlepszy! Te grille nagrzewają się bardzo szybko, umożliwiając smażenie potraw w mgnieniu oka. Grill gazowy pozwoli Ci ustawić dokładną temperaturę, co pozwoli na większą kontrole i zapobiegnie przypalaniu potraw.

Ciepło pochodzące z grilla gazowego różni się od grilla węglowego. Grill gazowy wytwarza bezpośrednie i stałe ciepło pochodzące z zestawów palników. Pozwala kontrolować proces smażenia jedzenia i umożliwia chwilowe odejście od grilla, w porównaniu do grilla węglowego. Pamiętaj, że grille gazowe nie dodają dymnego posmaku warzywom i mięsu.

jeśli wolisz oszczędzać czas podczas grillowania i masz minimalne przygotowanie i niewielki plan działania- wybierz grill gazowy.


Ten wysokiej jakości prostokątny grill elektryczny sprawi, że Twoje wrażenia z gotowania na świeżym powietrzu będą niesamowite! Pomoże stworzyć drugą kuchnię na Twoim podwórku! Wysokiej jakości grill elektryczny wykonany został z trwałego, krytego proszkowo metalu. Dzięki niemu stworzysz w swoim ogrodzie drugą kuchnię. Ten grill z rożnem jest idealny do przygotowania uczty na świeżym powietrzu dla Twojej rodziny i przyjaciół. Sprawi, że Twoje gotowanie pod chmurką będzie mistrzowskie, skutecznie zamieniając podwórko w drugą kuchnię!

 

Grill węglowy - elegancki, wygodny i wszechstronny. 

Grill na węgiel drzewny to najlepszy wybór dla osób, które lubią grillować na ogniu i uwielbiają ten typowy dymny posmak jedzenia. Zasadniczo potrzebujesz więcej cierpliwości, ponieważ rozpalenie węgli i rozgrzanie grilla węglowego trwa nieco dłużej. Jesteśmy jednak przekonani, że czekanie zostanie nagrodzone przepysznym, lekko wędzonym jedzeniem.

Pamiętaj, że kontrola ciepła w grillu węglowym będzie wymagała więcej uwagi niż przy grillu gazowym. Będziesz potrzebować praktyki, aby wiedzieć, kiedy węgiel jest wystarczająco gorący. Pamiętaj, że ruszt nie ma tej samej temperatury w każdym miejscu. Kiedy odsuwasz jedzenie od białych, gorących węgli, usmaży się ono wolniej niż kiedy znajduje się bezpośrednio nad płomieniem. Miej na okuprzypalane jedzenie! Podsumowując, jeśli jesteś fanem grillowania, lubisz kontrolować ogień i kochasz wędzony posmak, to grill węglowy jest najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie!


Ciesz się imprezami przy grillu w parku lub na kempingu, korzystając z przenośnego grilla XXL! Ma dużą powierzchnię do grillowania i 2 solidne kółka. Ten wytrzymały grill węglowy jest idealny do stworzenia prawdziwej uczty na świeżym powietrzu dla Twojej rodziny i przyjaciół. Sprawi on, że Twój ogród zamieni się w drugą kuchnię, a posiłek będzie smakował wyśmienicie! Ten wysokiej jakości grill z wędzarnią, składający się z obszernej komory do pieczenia i solidnego bocznego paleniska, pozwala wygodnie grillować i wędzić pyszne mięso, ryby i warzywa.

 

Nasz ulubiony przepis - pyszne warzywa z grilla!

Kto nie lubi smacznych grillowanych warzyw?

Grillowane warzywa mają przepyszny wędzony posmak i są naprawdę ulubioną, letnią przekąską. Pasują do pieczonego mięsa i ryb, mogą być podawane wegetarianom lub weganom.

Najlepiej wybrać sezonowe, lokalne warzywa. Na przykład 1 bakłażana, 1 cukinię, 3-4 pomidory, 3-4 świeże papryki, pieczarki, szparagi i czosnek. Po przygotowaniu warzyw zacznijmy gotowanie!

  1. Pokrój pomidory i paprykę na połówki a pozostałe warzywa w grube plastry (około 1 cm).
  2. Umieść pokrojone warzywa w misce i skrop je mieszanką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia, zmiażdżonego czosnku (1,2 ząbki) i soku z cytryny. Jeśli chcesz dodać do potrawy delikatną, azjatycką nutę, możesz użyć także sosu sojowego. Smak warzyw można również podkreślić za pomocą rozmarynu, tymianku lub bazylii.
  3. Nie dodawaj soli i pieprzu do marynaty! Te najlepiej dodać na minutę przed podaniem. W ten sposób zachowasz sok i smak w środku warzyw podczas grillowania.
  4. Pozostaw warzywa w marynacie na 30 minut do godziny.
  5. Grilluj je na średnim ogniu, aż zaczną być chrupiące i przysmażone.
  6. Podawaj ze świeżo posiekaną natką pietruszki i jogurtem greckim jako sos.

Mamy nadzieję, że Tobie i Twoim znajomi spodoba się to proste, ale pyszne i prawdziwie kultowe letnie danie!


Smacznego!

 

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .